Sigrid 1 år

Mitt hjärtegryn har blivit ett år! Samtidigt som kitt hjärta slår för denna lilla varelsen så gör det ändå så ont att se henne bli så stor. I mina ögon är hon fortfarande några månader gammal, en bebis helt beroende av mig.

Idag är Sigrid mycket självständigare. Kan leka för sig själv men kryper gärna efter för att nyfiket se vad vi hittar på. Hennes panda är största favoriten och suger gärna på hans öra. Äter allt som serveras på tallriken och vill gärna (försöka) äta med sina små bestick, men det slutar oftast med att händerna används ändå. 

Sigrid är väldigt envis och bestämt, görs saker inte på hennes sätt så blir det sura miner och saker kan komma flygandes. Men hon är ändå till 90 % väldigt glad, busig och nära till skratt. Hon sjunger ofta, dansar gärna (mest gungar hon i takt) till musik, letar gärna efter katterna och lärt sig att när kattluckan smäller så är det en katt som kommit in eller gått ut.

Sigrid kan säga mamma, pappa, lampa, katt, klappa och muu. Hon kan även lite teckenspråk. Hon kan förstå tecknen lampa, pappa, mamma, katt och titta. Och Sigrid kan teckna lampa och katt.



0 kommentarer