Distans och jobb

Idag var det sista dagen på LIA/praktiken. Vi skulle egentligen haft praktik i två veckor till, men på grund av coronan så avslutas den tidigare. Lite tråkigt men samtidigt skönt, då kan jag fokusera på Sigrid och examensarbetet så klart. Vi har två kurser till att slutföra innan examen och det kommer troligen ske på distans - på grund av corona. Känns så sjukt hur allt blir så annorlunda när det är pandemi, nästan otäckt.

Jag har börjat noja mig jätte mycket. Eftersom jag hade praktik på vårdcentral så är jag orolig att jag bär på smittan och smittar min pappa. Pappa är en riskgrupp på grund av sin astma och skulle säkert inte överleva smittan. Och sen att min bästa väns pappa är sjuk och skulle jag smitta henne som sedan bär med sig sjukdomen till sin pappa så skulle jag må så dåligt. Eller om man skulle smitta nån äldre eller någon annan människa som har underliggande sjukdomar.. Denna oro och ångest är jobbig.

Jag hoppas allt lugnar ner sig, att det dyker upp ett botemedel för smittan eller ett vaccin kan skapas.

En nyhet! Jag har fått ett vikariat fram till december/januari! Och det är på en vårdcentral bara 25 minuters bilresa, så det känns väldigt lyxigt! Det jobbiga är att min sommar kommer bestå av jobb och hela höst samt en del av vintern med. Känns som att jag kommer missa så mycket av Sigrid... Men samtidigt är det vanligt att man börjar jobba när barnet blir 1 år, så jag är inte sämsta mamman. Hon kommer få ha det kul med Simon i sommar och jag kommer busa med henne på helgerna och kvällarna. Det kommer gå bra, jag kommer kunna hantera det ❤️




0 kommentarer