Så trött

Det är redan september, sommaren är förbi och hösten är verkligen här. Dagarna är inte varmare än 19-20 grader och kvällarna/nätterna går ner till 2-6 grader. Luften är sval och frisk. Detta är min årstid och jag känner mig levande igen!
 
Trots att hösten är här så känner jag mig urlakad. Orken försvann med augusti, jag känner mig inte som mig själv just nu. Stressen har kommit ikapp och jag känner mig inte utvilad fast jag sovit bra. Tror stressen att vara själv med två barn och försöka räcka till för båda har tagit ut på mig. Jag vill mer men det går inte. Det är så frustrerande och mycket går ut över stackars Simon. Simon har hjälpt sin pappa så mycket och varit borta hela dagarna i över en månads tid. Det hade varit skönare om han jobbat istället, då hade han i alla fall varit hemma mer. Men nu så har de i alla fall tröskat klart. Simons pappa ska harva och sedan ska Simon så vete och rågvete på två åkrar - men denna gång är det vårt vete.
 
Det känns overkligt, häftigt och läskigt att vi kommer bli jordbrukare efter nyår. Vi kommer köpa ett jordbruk och skog, vi kommer ha ett eget företag och försöka få det att gå runt. Jag hoppas vi kommer fixa det här! SImon har levt i detta sedan han föddes så för honom finns det i blodet, för mig är allt nytt och det snurrar i huvudet. Så mycket att lära! Med två barn så kommer jag inte kunna hjälpa till så jättemycket de första åren så Simon kommer slita mycket själv, så jag tänkte försöka sätta mig mer in ekonomin kring företagandet och vara den som har största ansvaret över det. Dock är Simon ett mattegeni så han kommer också sitta mycket med bokföringen. Men varken han eller jag vet hur allt ska bokföras så det får väl bli mitt huvudbry.
 
Det är så mycket vi inte har hunnit med i sommar som vi skulle behövt göra men främst hade vi behövt fixa alla fönster som är risiga och målat taket som tappat mycket färg. Beroende på vädret så kanske vi ändå hinner med det, får se!
 
Ellen har varit lite svår idag, sovit korta stunder och hållit sig vaken länge. Jag får det svårt att hinna med allt men lyckats ändå okej idag med att ge Sigrid uppmärksamhet och busat med Ellen. Det blir mycket multitasking.
 
Nej nu ska jag göra Sigrid redo för sängen och hoppas att Ellen sover vidare tills Sigrid somnat!
 
0 kommentarer