Mysig helg

Nu har det gått några dagar sedan sist och det har egentligen inte hänt så mycket. Dagarna har gått i rasande fart och nu är det en ny vecka - igen.
 
Men vi fick till en riktigt bra helg trots att vädret inte var helt på topp. På fredagen slutade jag redan halv tolv och fick mycket fin kvalitietstid med Sigrid under tiden Simon ordnade med kommande vårbruk. Vi gick ut och fixade lite i trädgården och Sigrid lekte på åkern samt tittade på blåsipporna som hade kikat fram. Sedan när Simon kom hem så tände vi en brasa av alla grenar, nedsågade buskar, löv och kvistor från träd. Det blev en rejäl brasa. Jag passade då på att gå in och fixa middag, tacogratäng med sallad och tacochips. Det gick hem hos oss alla!
 
På lördagen så åkte jag, Sigrid, Kitty och Nate till en lekpark i Tierp som kallas för Safariparken. Den låg lite avskilt från centrum så det var i princip folktomt på lekparken. Sigrid och Nate hade jättekul med att åka rutschkana, klättra och gunga. Sedan på vägen hem stannade vi till på affären och köpte lite gott och sedan köpte vi asiatisk mat på vägen hem. Sigrid fick stekt kyckling i jordnötssås men hon var inte alls på humör att äta, hon var så trött lilla älsklingen ♥. 
 
På söndagen vaknade vi alla 8 på morgonen (tacke vare sommartiden), trodde Sigrid skulle vakna klockan 7 då hon normalt vaknar 6 annars. Men icke! Sigrid och jag spenderade förmiddagen ute med  svärmor där vi krattade och tog bort taggbuskar vid brunnen. Sigrid följde efter katterna ut på åkern och lekte där. Då hittade hon vid gräskanten en liten hög med harbajs och smakade på det och kom sedan fram till mig med harpluttarna i varsin hand. Lite gulligt var det men blää. Så det blev att gå in och tvätta av händer och mun. Och inte heller ville hon sova efter hon åt lunch... Så vi gick till Simon så hon kunde somna i vagnen, men det gjorde hon inte heller. 
 
På eftermiddagen var vi ute igen hemma och denna gång var pappa med. Vi kapade ner stubbarna till marken där den stora taggbusken stod så att vi kan ställa sandlådan där. Sigrid var lite trött och grinig så vi gick in till värmen och fikade lite. Det märktes att hon var trött, hon snubblade och var gnällig. Jag försökte hålla henne vaken till åtminstone 18 men hon somnade till slut på mig vid 17.15. Så jag bytte om på henne och la henne i sängen. Då passade jag på att åka iväg och veckohandla med Kitty på Willys i Skutskär. När jag kom hem igen så var hon vaken haha, förstod nästan det. Så hon åt kvällsfika med oss, fick välling och sedan lyckades vi få henne att somna igen vid 22.30.
 
Nästa helg så är det påsk och jag ser så fram emot en lite längre helg ♥
0 kommentarer